Hem Nyheter Karta Arkiv Kontakt
loggatop-copy-2-3.jpg

Vision Samarbetspartners Tjänster Experter

Vision

Visionen för Projekt Eriksgata är att skapa en nationell ridled, en upplevelseväg där ryttare, historia, mat, dryck, natur och kultur kan mötas. Att skapa en unik attraktion av riksintresse, en skatt för såväl landets invånare som besökande utländska gäster.

Detta innebär:

- Skapandet av en av Europas mest attraktiva ridleder. Genom att erbjuda fantastiska ridupplevelser på historisk mark skulle Sverige få en turistattraktion av världsklass. En samlad nationell ridled med hög standard skulle generera stort intresse både utanför och inom landet. Projekt Eriksgata med sina ca 120 mil genom det svenska kulturlandskapet skulle bli en av Europas längsta och vackraste ridleder.

- Länka samman de historiska platserna längs Eriksgatan, vilket leder till ökat intresse och bidrar till ökad turism i de regioner Projekt Eriksgata passerar. Involverade aktörer inom såväl privat, offentlig som ideellsektor samverkar inom s.k. aktörsgrupper. Inom grupperna återfinns verksamheter så som: hästuthyrningsföretag, eventföretag, konferensslott, värdshus, museer, kloster, slott, medeltidsföreningar, kyrkor, myndighetsrepresentanter. De flesta aktörerna är redan i dag befintliga verksamheter som i och med Projekt Eriksgata ges möjlighet att marknadsföra sig inom den gemensamma ram som Eriksgata utgör.

- Att Eriksgata blir ett välkänt varumärke inom ridsport, kulturturism, historia och friluftsliv. Projekt Eriksgata fungerar som Sveriges ”nationella” skyltfönster för hästturism.

- Genom att premiera återkommande kunder med exklusiva tillställningar skapas ett ”skimmer” kring Projekt Eriksgata. Man kan tänka sig en mycket påkostad fest för gäster som efter flera års upprepade besök ”betat av” hela Eriksgatan.

- Ett ”Royal Road Race” skulle kunna bli en tävling i vasaloppsklass…

Kanske ett multisports lopp med lag från de län leden passerar. En blivande ny ”svensk klassiker”.

- Att låta leden passera befintliga ridskolor och hästcentra för att ge dessa tillgång till en säker och utmärkt ridled. Som ett exempel ligger Strömsholm som är ett av Sveriges större hästcentra (och ett kungligt slott) nära Eriksgatans ursprungliga sträckning.

 

 

ikultbild.jpg